18 decembrie 2009

Fursecuri de Craciun

Nu stiu voi cum sunteti..., dar pe mine m-a prins din plin spiritul sarbatorilor. :) Si zapada ma face sa zambesc mai mult, in ciuda faptului ca imi pune la incercare abilitatile de sofer.

Traditia, in familia mea, este ca bradul sa se impodobeasca in ajunul Craciunului, dar cred ca anul acesta o sa facem o exceptie. :D Imi doresc sa ma bucur mai multe zile de bradut! Asa ca... bradutul o sa il impodobim in seara de duminica, adica peste doua zile! Abia astept!

Noi nu suntem niste impatimiti ai porcului. (Mie imi place soriciul :D ) Asa ca... pe masa noastra, in seara de Craciun, va trona un curcan, asezonat cu legume. Da, stiu! Nu e Ziua Recunostiintei si nu traim in America, dar... e mult mai sanatos asa.

Cei care ma cunosc... stiu foarte bine ca nu ma impac cu bucataria... Stiu sa fac salate. :D E suficient? :P Bine... mai stiu sa fac o budinca speciala, foarte gustoasa.
Reteta e simpla:
-1 avocado,
-2 banane,
-2 lingurite cacao
-1 lingura de miere.
Avocado si bananele se taie marut si se freaca cu blender-ul pana cand se obtine o pasta. Se adauga cele doua lingurite de cacao si mierea. Se mixeaza din nou, pana cand compozitia se omogenizeaza. Si gata! :D E un desert foarte simplu de facut. Mie imi place sa consum budinca aceasta cu cereale. Yammy!
Eeee... iar daca sunteti fanii unor dulciuri adevarate... Va recomad fursecurile!

Fursecuri de Craciun


Ingrediente:

- 200 gr. unt

- 200 gr. faina

- 100 gr. zahar pudra

- 100 gr. nuci macinate

- 1 lingura rom

-1 lingurita coaja rasa de lamaie

- 200 gr. ciocolata (alba/neagra)

- bilute colorate


Frecati spuma untul + zaharul +rom + coaja rasa de lamaie + nucile + faina.
Se lasa la rece pentru 1 ora si apoi se taie in formele dorite, se pun la copt, la foc potrivit, intr-o tava tapetata cu hartie.
Dupa ce s-au copt, se trec prin ciocolata si se orneaza cu bilutele colorate.




Niciun comentariu: